HYRJE NE INFORMATIK PDF

1 Informatika është ndër disiplinat më të reja dhe njëherit më komplekse. Informatika (ation technology) është shkenca që merret më. Softveri përbëhet prej: Njësitë hyrëse dhe dalëse janë: Hyrje në Informatikë Kompjuteri është pajisje e cila përdoret për përpunimin e. What is HTML? HTML is a language for describing web pages. HTML stands for Hyper Text Markup Language HTML is not a programming language, it is a.

Author: Zululkis Shakora
Country: Haiti
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 5 November 2010
Pages: 320
PDF File Size: 7.69 Mb
ePub File Size: 20.69 Mb
ISBN: 707-8-64081-294-8
Downloads: 63376
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dukree

Hyrje Ne Informatike

Sistemi i madh i ndrtuar nga shum komponente quhet suprsistem apo sistem i rendit t lart. Programi paraqet grumbull t udhresave t cilat kompjuteri duhet ti kryej pr t mund q t zgjidh problemin e caktuar. Informatike sht e lidhur me shkencat tjera si: Hyrje Ne Informatike Download Report.

Programet- jan i shum fletsh t instruksioneve q kompjuteri duhet ti kryej. Te sistemi numerik binar secila shenj mund t paraqitet me kombinimin e shifrave binare 0 dhe 1.

Sistemet natyrale bazohen n ligjet e informatk t kembimit t materies dhe t energjis. Kompjuteristika prmbledh gjitha ato q kan t bjn me kompjuterin dhe shkencn kompjuteristike, sikurse sht hardveri, softveri, prpilimi i programeve me ndihmn e gjuheve programore etj.

  ARBORTEXT EDITOR TUTORIAL PDF

Kompjuteri sht paisje e ndrlikuar q shrben pr kryerjen e operacioneve matematikore t nderlikuara ose operacioneve kontrolluese.

Hyrje ne alpha business Business.

Hyrje Ne Informatike

Kjo memorie prbhet nga qarqe elektronike, ku do njra mund t ket 2 gjndje t cilat rndom shnohen me 0 dhe 1. Dalje autput t ndrmarrjs jan: Industria si sistem ndahet n 35 deg, 85 grupe dhe nngrupe, q paraqesin nnsistemet e sistemit t industris.

Hyrje ne shpenzimet afariste Education. Informacione elementare jan ato t cilat nuk mund informtik zbrthehn m tutje psh. You are commenting using your WordPress. Karakteristik e ksaj gjenerate sht prdorimi i tranzistorve qarku integruar fig. Disa nga kto makina jane: A 6Shembuj t sistemeve numerike: You are commenting using your Facebook account. Grupi i ktill prej 8 bit quhet bajt byte.

Informatika sot kryesisht radhitet n shkencat inxhinierike-elektronike.

Hyrje ne Informatike

hygje Comments 0 Trackbacks 0 Leave a comment Trackback. Leave a Reply Cancel reply Enter your comment here You are just steps from the download of the file Link to file: Sistemet organizative ndrtohen n principe dhe doktrina t caktuara.

Informacionet jan fakte mbi gjrat dhe ngjarjet nga t gjitha fushat e njerzimit. Informacioni ka informaatik e vet,sikurse q e kan t gjitha madhsit e tjera fizike. Ekuacioni pr llogaritjen e sasis s informacionit, respektivisht t numrit t kombinacioneve t mundshme t bitve, llogaritet sipas formuls: Termi shkenc e informatiks Information technology- IT sht term q prmbledh t gjitha format e teknologjis q prdorn pr t krijuar, ruajtur, kmbyer dhe pr ta prdorur informaten n format e saj t ndryshme informacionet e dokumentecionit, bibliotekaris dhe sistemeve t iinformatik informative.

  EPITHALAMION POEM PDF

Hyrje | [email protected]

Ky kompjuter operoi per 15 vjete. E dhna paraqet interpretimin fizik t informacionit. N SHBA termi shkenca kompjuterike ang. Pr tu percaktuar njsia matse pr informacionin at do ta zbrthejm n pjest elementare prbrse infrormacione elementare.

PC modern mund ti kryej disa miliarda instruksionesh n sekond. Download from mirror 2. E dhna sht seri e shenjave,numrave,germave,simboleve. Pasi q kemi t bjm me dy shifra binare, gjithmon baza gjat llogaritjeve do t jet 2 e jo 10 si jemi msuar n jetn e prditshme me numrat inflrmatik.